onsdag den 27. august 2008

Pink-hexen

Så mangler der bare 10 meter madrassting før pink-hexen er færdig!
Det ser ud til at den får et helt hypnotiserende spiral-mønster, det ser meget spændende ud, synes jeg.
Men al den montering virker temmeligt afskrækkende på mig, så der går muligvis lidt tid før den kan hænges på en bøjle, så foreløbig har jeg kun beundret den på gulv:



Det er et helt lille puslespil, og det ser ikke helt oplagt ud, at alle lapperne skal ende som en vest.
Mens jeg strikker på skovhex og samler gåpåmod til at begynde at sy, lytter jeg til Henriette E. Møllers "Jelne" på cd efter for længe siden at have set den anbefalet på Sifkas side.
Det kan være en helt speciel oplevelse at lytte til en bog i stedet for selv at læse den, og ikke mindst når det er en bog som denne, der er skrevet på en lidt speciel måde, der virkelig må have været svær at læse op. "Danskfristilsagtig" bliver skrivestilen kaldt på litteraturnu.dk, hvor anmelderen dog også må overgive sig til den gode og medrivende historie der bliver fortalt.
Den er rigtigt god, vil jeg bare sige.

Skovhexen


De grønne farver fra Karins fibre er lige hvad jeg trænger til på dage som de seneste, hvor lyset har været gråt og jeg - ikke uden en vis spænding - har testet, om de lange bukser stadig har format til at rumme min rumpe. Det har de, heldigvis.

Skovhexen bliver også en mini-, men en lidt større een, garnet er spundet en smule tykkere end til den pink'e og løber ca 200m/100g, så jeg strikker på pind 4 og har lagt et par masker til i trekanterne. Måske - men forkromet strikke-overblik er ikke min stærke side - kommer hexen til at passe Datter, hun håber ihvertfald smigrende længselsfuldt.

Her er nye billeder taget udenfor i et øjebliks opholdsvejr og på disse billeder passer farverne bedre til virkeligheden.


fredag den 22. august 2008

Første forældremøde

Første skoledag er en uendeligt spændende dag for vores 5 - 6 årige og første forældremøde er næsten ligeså spændende for børnenes forældre.

Forleden aften sad jeg selv til sådan et første forældremøde i yngstens klasse og arbejdede på en mild utålmodighedshovedpine, da selv de mindste sten skulle vendes, for at alle forældre følte at de havde vist engangement i deres børns liv og alt (ALT!!!) i deres skoleliv. Man vil jo ikke være den ligeglade far, der ikke er bekymret om hvorvidt de søde børn bliver hjulpet op på gyngerne på legepladsen eller ej.

Pludselig kan det godt virke temmeligt skræmmende at vide at man skal følges med disse voksne mennesker de næste 10 år og at vi kommer til at have en hel del med hinanden at gøre fremover til den uendelige strøm af fagdage, forældremøder, sommerfester, fødselsdage og hvad der ellers støder til af skole-arrangementer.

Heldigvis minder en del af denne klasses forældre sådan rimeligt meget om mig selv - bortset fra at de forhåbentligt er større og mere rummelige folk, der ikke sidder og bliver ømme i skulderene af irritation over en utroligt langtrukken og teoretisk debat om hvorvidt lærere i deres fritid skal stå til rådighed for telefonopkald fra forældrene, men dén sag var åbenbart et meget vigtigt emne for nogen.

Jeg kastede mig ud i den friske, kølige luft klokken 21 og kørte hjem mens jeg tænkte på, at børnehaveklassen er det sted hvor min dreng skal lege og socialisere sig i en blid bue hen mod ting som at sidde stille og lytte i et klasselokale, huske sin taske og lære at være sammen med andre børn på en fornuftig måde, også de børn der tænker og opfører anderledes end han selv.

Og jeg håber han bliver så god til det, at han ikke får hovedpine af sit første forældremøde.

torsdag den 21. august 2008

Brev hjemmefra

Jeg fik brev fra min far forleden. Han skulle sende mig en pakke fra min mor, med blandt andet en baby-trøje jeg har bedt hende strikke til en veninde og her er hvad han skrev:







Mor har sagt jeg skulle sende det her til dig, og så skulle jeg lige skrive et par ord.

Jeg prøver lige at komme i tanker om hvad jeg skal skrive.

????

Hun kunne da godt have fortalt hvad jeg skulle skrive om.

?????

Hun er igang med at strikke babytøj, der skal sendes over til dig.

Er der noget jeg ikke ved noget om?

Nå jeg fik da brugt papiret alligevel, hils omkring fra Far.


Jeg kender ingen, der som min far kan pludre løs på skrift i "tvangs-breve". Da jeg gik på efterskole skrev han et fire sider langt pludrebrev - der i øvrigt gik skole rundt - hvor han gjorde klart at han på en måde skrev med ført hånd, eftersom han var blevet beordret at skrive brevet og undervejs opregnede han flere gange hvor mange ord han havde skrevet og tegnede endda en abstrakt tegning, som han bagefter analyserede og konkluderede at den viste "samfundets progressive effekt på den enlige mor med børn på friplads i daginstitutionen". Siden har alle abstrakte billeder jeg har set tydeligt udtrykt netop dét.

Det er god far-datter-humor og det seneste brev hænger på opslagstavlen og jeg griner lidt over det hver gang jeg får øje på det og tænker på, at nogengange bliver humor så indforstået at selv de indforståede bliver forvirrede. Og jeg tænker, at jeg stadig bare har den bedste og sjoveste far.

Fristelser

I går kom der en pakke fibre til mig:


Karin har en helt utrolig farvesans og denne farveholdning har hun lavet med særlig tanke på et tæppe med skovtema som vi spinder på i spindeforeningen, men farverne (der ikke er helt realistisk gengivet på fotoet ovenfor) er simpelthen så lækre og yndlingsgrønne at man skulle tro hun havde været inde i mit hovede og kigge på favoritfarver. Der er grøn i alle sommerskovbundsnuancer, kammende over i grålige og brunlige toner med et ka-slam af en limegrøn til at gøre farveholdningen superskarp.
Jeg har leget med tanken om engang at bestille en indfarvning i de farver jeg er allermest vild med, men det ser ud til at Karin er kommet mig i forkøbet her, og jeg havde næppe selv kunnet formulere mine ønsker så præcist som de er ramt med denne farveholdning.

Fibrene skal selvfølgelig blive til en mini-hex, men jeg ér jo allerede igang med een som jeg burde gøre færdig før jeg begynder at spinde på denne...Kan jeg modstå fristelsen?

onsdag den 20. august 2008

Nede med Helle


Man kan spørge sig selv hvordan jeg er sluppet afsted med at leve af at sælge bøger i adskillige år, uden at have stiftet personligt bekendtskab med Helle Helles bøger. Men der var til næsten alle tider så mange andre fantastiske bøger at vælge imellem, så jeg kom aldrig så vidt.
NU har jeg netop omsider, på anbefaling af en af mine yndlings-eks-boghandlerkollegaer, læst "Nede med hundene" og hvor ér det bare en rørende, morsom og uendeligt sørgelig historie. Skrivestilen er som intet jeg tidligere har læst og måske har jeg drukket for meget kaffe, men jeg synes titlen er god: Ned til hundene, ligesom dernede hvor man går i dem, hundene altså, når man ikke kan håndtere livet mere. Eller bare nede hos hundene, ligesom når man passer sin onkels hunde mens han er på hospitalet.

Bemærkelsesværdig bog, læs den, læs den. Imens skal jeg på biblioteket efter mere Helle Helle.

fredag den 15. august 2008

Simons cat

Essensen af kat - som tegnefilm....

(Nye fans af Simons kat kan finde hele tre film med den på YouTube)

Den næste mini-hex


Jeg tog lige et billede af fibre, garn og hex her til morgen, for at vise hvordan farverne blander sig.
Da farverne i detteher fiberbånd ligger på den lange led, bliver farverne meget blandede og sekvenserne korte, så både garn og hex har et ret rodet og "vildt" udseende, men det er pænt alligevel!
Jeg har muligvis valgt en pindestørrelse til den lidt lille side, så vesten bliver mere tæt i det end den første jeg lavede, men det gør ikke noget. Med min strikkehastighed i øjeblikket, kan det alligevel godt være jeg først bliver færdig med den engang i den koldeste vinter....


onsdag den 13. august 2008

Farvel sommerferie

Åh, velsignede, skønne sommerferie og gode liv, hvor man kan holde hele seks uger næsten helt fri fra arbejde!

I løbet af kort tid gik jeg mentalt offline, men nu er jeg klar igen, med et langt opdateringsindlæg!

Først og fremmest - for lige at samle op hvor jeg slap med mini-hexen - så er den nu testet på barn og på mor, der synes den var så fin at hun insisterede på at trække den på modellen, selvom vesten er strikket af uldgarn og det var en af årets varmeste dage.
Jeg har også taget et par billeder, men de blev lidt mørke, og jeg skal lige spørge prinsessens mor om jeg må flashe billeder af det kønne tøsebarn her på siden. Men fin, dét var den, og jeg er også igang med en vest mere.

Dén har jeg glemt at tage billeder af, men den er strikket af garn jeg har spundet af fibre jeg har købt hos PMWoolcraft i England (og det var før jeg så at Karin havde sat denneher til salg, for dét er en sikker farveholdning-vinder hos mig!).
Hos PMWoolcraft købte jeg også angora i spindebånd, primært fordi jeg ikke kunne forestille mig hvordan sådan noget fungerede, men det gør det, og jeg glæder mig til at spinde det. Angora er nok altid svært at håndtere for amatører som jeg, men i sådan et bånd svæver fibrene i det mindste ikke omkring, og jeg kan undgå det der flaskerenser-strit, som jeg regelmæssigt bakser med, når jeg spinder "rå" angora. Jeg fandt også silke i en lidt anderledes version end de tops jeg ellers kender, nemlig i "loosely brick-form" tror jeg der står på siden. Det viste sig at være en fedt, bredt bånd med silkefibre med en glans jeg aldrig har set før. Og fibrene virker helt utroligt lange, så den lille prøve-spinding jeg har lavet, blev en super-fin tråd. Jeg spinder ikke så tit silke, men også min mor, der kender mere til den fiber end jeg gør, synes også den er rigtigt god. Desværre synes jeg den lugter gennemtrængende insekt-agtigt, som silke af og til gør, lidt luftning har hjulpet meget og jeg satser på at vask kan tage resten.

Udover mine hex-projekter har jeg strikket en bunke djævlehuer, fordi det er et lille, overkommeligt projekt, der lige passer til køreturen til Jylland. Og da en veninde afventer sine tvillingers ankomst i nær fremtid, skulle jeg jo bruge et par stykker. Og da jeg først var kommet i gang, kunne jeg ikke rigtigt holde op igen, så jeg har 5 - 6 stykker til barselsgavehylden - og heldigvis for det, for der kommer flere babyer i min omgangskreds snart.

I sommerferien besøgte vi mine forældre, og en sen eftermiddag forklarede jeg søn og nevø om dengang jeg var lille, hvor min far havde fortalt mig om dengang han var tryllekunstner. Det var ikke noget jeg skulle snakke med mor om, sagde han, for hun brød sig ikke rigtigt om at han snakkede om det. Og voksede jeg op med en klippefast tro på, at min far kunne være blevet en stor tryllekunstner, hvis ikke det var fordi han var dumpet i "Den Flyvende Dame".

Søn og nevø sprang glade til, da eks-tryllekunstneren tilbød at demonstrere "Flyvende Barnebarn", der desværre ikke helt lykkedes, selvom søn bestemt mente at kunne mærke at han havde fløjet en lille smule da det var hans tur.


Og så har vi også været på Bakken :



På stranden:


Ude at sejle:



Og Michael har nøje planlagt et benhårdt program for søndagen tvkiggeri:


Det har været de helt rigtige offline-sommerferiesysler for os.