onsdag den 9. juli 2008

Færdig!!Nu er vesten færdig og vasket og næsten tør. Den skal nok enten lige dampes let, eller ligge-tørre færdigt for at få kål på de sidste buler i strikketøjet.

Det tog alligevel et par timer at få syet de sidste lapper på, men den blev så fin synes jeg!

Jeg stødte på forskellige genvordigheder undervejs, foreksempel fik jeg løbelængden galt i halsen og lænede mig op af vikleprøver i stedet for at tænke på meget over løbelængder og derfor blev mit garn for tykt i forhold til Birthes oprindelige plan. Så gik jeg en halv pindestørrelse ned og så passede sekskanternes diameter meget godt til størrelsen mellem medium og large, ihvertfald teoretisk set.

I praksis er vesten lidt for stor til mig og det er rigtigt irriterende!
Jeg kan sagtens passe den uden alt for klare associationer i retning af farvestrålende telt, men optimalt skulle den være en smule mindre og jeg pønser på at håndfilte en lille smule på den, men jeg ved ikke rigtigt om jeg tør, så den idé sover jeg lige på.

Denne dags sidste stråler yder ikke rigtigt retfærdighed til silkens gnister i garnet, men man kan godt se den patchworkeffekt alle trekanterne laver, det ser helt fantastisk ud og indtrykket er ikke nær så rodet som jeg havde forventet, men farverne er også stemt rigtigt fint af mod hinanden.

Selvom jeg er utilfreds med størrelsen, så har det været et helt utroligt tilfredsstillende og dejligt stykke håndarbejde at lave. Kvaliteten i fibre og mønster har båret mine middelmådige evner igennem og frem til et resultat, der er blevet rigtigt godt.Når jeg har glemt hvor mange sting jeg har syet i detteher strikketøj (jeg hader montering!!) så vil jeg rigtigt gerne lave een til, men dennegang med den rigtige løbelængde på garnet.

På trods af min modvilje mod syningen, trækker modulteknikken og trekanterne alligevel så meget i mig, at jeg omgående kaster mig over en mini-hex-udgave af vesten. Planen er at pusle lidt færre hexagoner sammen til en vest der kan passe en 1½ årig pige og den hemmelige plan er at få mig lidt flere erfaringer med løbelængden, så jeg er helt skarp til en vest mere til mig sæl'!

5 kommentarer:

Karin Hørkilde Jensen sagde ...

Nøj, hvor er den bare blevet flot!!!!!! Men det er SVÆRT med sådan en type strik at ramme størrelsen helt præcist!! I første omgang garnets løbelængde og i anden omgang strikkefastheden. Der er faktisk temmelig mange usikkerheds-momenter i forhold til en lige-op-og-ned-trøje i købegarn. Men dette er bare SÅ meget sjovere at lave, og håndfiltning er da en reel mulighed, som jeg synes, du skal prøve af. Der kan jo filtes LIGE SÅ STILLE og tjekkes mål løbende, så det ikke går galt med størrelsen!
Tillykke med dit flotte resultat, Annie!!

Annie sagde ...

Hej Karin,
I dette fine vejr er det jo oplagt at trække i bikinien og prøve vesten på undervejs i filtningen, så kan det næsten kun gå galt hvis jeg glemmer at levne plads til en bluse eller skjorte indenunder :o)

Fru Sørensen sagde ...

GISP----Anni, hvor er den blevet FLOT!!!!!

Men jeg må indrømme at jeg gerne vil se vesten på brugeren???!!!!Selvom du mener den er lidt for stor. Men den er meget, meget smuk.

Stort tillykke med den

Hilsen Kirsten

Birthe P sagde ...

Den er da blevet rimelig okay (jysk underdrivelse..), din 7-hex.
Jeg er glad for at du ikke er helt afskrækket og at du har mod på at strikke nr. 2.
Jeg vil også gerne se den på, please.. Og jeg tror faktisk godt du kunne filte den lidt forsigtigt ned i størrelse.

Inges uldprogram sagde ...

Jeg er virkelig imponeret over det arbejde du har lavet. Og helt sikkert, det vil være en god idé at filte den lidt. Glæder mig til at se den i funktion på et tidspunkt.