mandag den 31. august 2009

Fåredage

For en uges tid siden var jeg til Fåreavlerforeningens Fåredage i Hedehusene.
På forhånd glædede jeg mig vældigt, jeg ved ikke præcis hvad jeg forventede, men jeg havde ihvertfald store forventninger til fiberindholdet af sådan en fåredag.

Min mor var rejst helt fra det mørke Jylland for at gøre mig selskab, og vi havde en hel del sjov ud af at finde markedet på et stort område der hedder "Hedeland", og mødte undervejs et ægtepar fra Fyn der til vores bestyrtelse spurgte os om vej til samme sted.
Det endte med at vi ringede til min private Krak-Hotline, der venligt guidede os på rette spor (som vi havde krydset et par gange undervejs), og som ikke mistede fatningen, selvom jeg ihærdigt forsøgte at skabe en god panik-stemning med tilråb som "Vi styrter!!!" mens han forklarede min mor hvor vi skulle dreje og jeg skulle forestille at køre bil og høre efter.

Jeg må sige, at det var endnu bedre end forventet! Faktisk så godt, at jeg gik måbende rundt, og fuldstændigt glemte at tage billeder af herlighederne, efter at have taget eet eneste billede fra parkeringspladsen.

Der var alverdens fristelser, mange inspirerende strikkede og vævede ting, en hel del garn, men også en masse fibre, så det er helt klart et marked jeg skal besøge igen næste år!!!

Jeg havde en vag forestilling om at købe en hel ham - altså en hel klipning fra et får eller et lam - for selv at vaske og karte mig frem til en sweater eller hvad slutproduktet nu kunne blive, men den slags så jeg ikke noget af. Det var der måske alligevel, der var nemlig utroligt meget at se på, men jeg fandt ikke en "hel ham" denne gang.

Der var også fibre, der stadig sad på får af forskellige racer, der var endda en fåreavler der kunne præsentere et får med to uge-gamle lam der var født udenfor sæsonen.
Og så var der fed fårepølse, stærk gedepølse, fåre-sandwich og dejligt vejr, så der skal vi hen igen næste år.

Ingen kommentarer: