onsdag den 7. januar 2009

I'ts alive!

Jeg synes svagt jeg husker enkelte juleferier, hvor man efter nytår drager et lettelsens suk over at vende tilbage til rutiner og hverdag igen, men dette (altså sidste) års marathonlange juleferie har bare været sådan et par skønne, flydende Lassaiz-Faire-uger at det er svært og lidt ondt at slippe.
Lidt ligesom når vi efter barndommens barfodede sommerferier, skulle presse vores friluftsfødder ned i sko og sandaler igen.

Nåmen min jul - og fødselsdag ugen efter - bød på de skønneste, kreative gaver fra min familie og sviger-.
Det var godtnok kun min gode mand der havde vovet sig ud i et direkte garnkøb, men der var gavekort til fibre og garn hos mine yndlingspushere - sikke en fryd og glæde!
Herren i huset havde købt et strikkekit til Pisa-vesten, som jeg har kigget langt efter i månedsvis. Og så havde han endda selv valgt en farve (mørk lille), den modige mand, og garnet i duos silkeudgave. Dét er god luksus, uendeligt blødt og smukt blankt.
Jeg er naturligvis i fuld gang med at kæmpe med skrå rib, men vesten skal strikkes med dobbelt tråd og dét er ikke let mens man ser tv, så det går ikke så stærkt.

Lige før jul lod jeg mig friste af et tilbud på tykt blødt garn i mine forældres lokale brugs, og gik igang med en Mossy Jacket til min venindes datter. Hun - datteren - bliver 2 år i marts, så da jeg opdagede at jeg havde taget ud et par gange for meget hen over skulderene mens jeg så spændende film i tv, mente jeg ikke det gjorde noget, selvom jeg også havde slået et par ekstra masker op fra starten.
Men der gik ikke så længe før det var svundet så meget i mit 350g's garnnøgle, at det begyndte at dæmre for mig, at dén trøje vist blev lidt vel stor. Men pyt, så var den bare til Datter på 10 år i stedet (Vi ignorerer her at der er 8 år og adskillige cm mellem de to tøsebørn)
Igår blev trøjen så færdig, monteret med knapper som datter selv havde lavet i sin fritidsklub....og så er den stadig et nummer eller tre for stor til hende.
Utroligt så dårligt mit øjemål er.....eller også gælder der bare andre regler for strikkefasthed for mig.

1 kommentar:

Madame sagde ...

Åh, det var ærgerligt, Annie!
Det er blandt andet sådan nogle problemer, der afholder mig fra at kaste mig ud i strikkekunsten. Men billedet af The Mossy Jacket er fantastisk smukt!