torsdag den 2. juli 2009

Farver og striiiber!

I min spindekreds medbragte en spindende medsøster forleden nogle fibre hun selv havde farvet med syrefarver. Jeg er vældigt begejstret for de multifarvede fibre jeg har købt hos Birthe og Karin og synes det er en lille smule magi at kunne transmogriffe hvide fibre om til *pang* og *tjuhej* i livlige farver. Men omsider fik jeg mod til at forsøge selv, og med sommerferien liggende fristende for mine fødder, bestilte jeg farver hos Karin og idag gik jeg igang. Lidt nervøs, især for filtning, men efter grundige forberedelser, nogen surfen på nettet og en hel eftermiddag for mig selv, så blev resultatet fint.

Først plastik-over-alt. Jeg kender mig selv godt nok til at vide at det SKAL dækkes af overalt, findes der en lille, udækket plet, så er det dér jeg spilder. Jeg må indse at pædagogerne i min børnehave ikke var de rene psykopater, når de forsøgte at forhindre mig i at lege med lim....
Jeg havde frygtet det der med at lægge husholdnings-/mikroovnsfilm ud....jeg synes det kan være en kamp at få stadset rundt om en halv melon, og kunne slet ikke forestille mig at lægge det fladt og jævnt på et bord, men det gik forbløffende fint.
En anden spinderinde fra min spindekreds havde givet et tip videre om at putte sine farver i gamle senneps- og ketchupflasker....og hvis man ikke lige er typen der sådan automatisk gemmer dém, så koster coops sennep 6 kroner og det gjorde mig ikke det mindste ondt at skylle sennep'en ud og hælde farver i i stedet
Så farver på fibrene. Ikke så tydelige på billedet, men bagerst er det 150g Corriedalefibre, der er blå-lilla-røde, i midten sokkegarn, impulskøb under formiddagens raid i byens gågade blå-rød (og så lidt sjatter lilla for at se hvordan det blev) og forrest 100g BFL i lilla-blå-grøn.
Jeg synes det gik lettere end forventet at putte farverne på og holde dem i fibrene fremfor at sjaske dem ud over det hele. Da jeg rullede fibrene sammen i mikroovnsfilmen, fik jeg dog et lille skvæt ud i handsken, men pyt, jeg er bare een af den slags eksklusive, lilla smølfer.
Så fikserede jeg fibrene i mikrobøljeovnen ad to omgange, lagde fibrene til afkøling i skyggen på terrassen, og tog i biffen med ungerne. Og så IceAge 3.
Det var fantastisk spændende at komme hjem og pakke op, og jeg blev meget overrasket over at se, at der næsten ikke var nogen farveafsmitning til skyllevandet. Jeg havde regnet med at bruge adskillige spande vand før skyllevandet blev klart, men faktisk var det kun BFL'en der endte med at smitte en anelse af. Og ikke det midste tegn på filtning, det var det allermest overraskende, jeg havde været lidt bekymret da jeg gik og brændte fingrene på fibrene under fikseringen.....
Øverst/længst mod venstre er det corriedale-fibrene, i midten BFL og yderst til højre er det garnet.
Enkelte steder er der lyse pletter hvor jeg ikke har fået farven nok ind i fibrene, men jeg så det godt undervejs og det bliver nemt at undgå eller systematisere og udnytte næste gang. Jeg er meget begejstret, det var godtnok en sjov og vældigt kreativ proces.
Inden jeg gik i gang med farverne, strikkede jeg lige en vende-vest færdig. Karin har reklameret vældigt godt for vendestrik på sin blog så der var nærmest ingen vej udenom.
Der var ingen knapper i min knap-æske der duede, eller også var der for få, så jeg købte også knapper i den lokale garnbiks i dag, og vil huske et billede, når de er syet i. Garnet har jeg selv spundet, og vesten er dejligt blød og let.
Jeg planlægger at strikke en vendestriksvest i den mindste størrelse af nogle af de fibre jeg har favet i dag.

2 kommentarer:

Karin Hørkilde sagde ...

Nøj, hvor er dine farvninger blevet fine Annie!!! Godt gået - og så giver det da bare blod på tanden til at fortsætte, når det starter SÅ godt, ikke sandt??
Hvordan går det forresten med din nye rok, er du glad for den?
Knus

Annie sagde ...

Åh ja, jeg er er begejstret for min nye rok!!
Jeg er rigtigt glad for at vende tilbage til spolebremsen (fremfor vingebremsen på min "gamle" rok), garnet til vendevesten er faktisk det første jeg har spundet på den nye, og i dag er mine hjemme-farvede fibre tørre, så de bliver de næste =)
Jeg har drømt om farvning i nat og har SÅ mange idéer, er nok nødt til at rigge op til en session mere meget snart =)