tirsdag den 20. april 2010

Omveje, genveje og mål

Oprindelig plan var, at strikke endnu en "Frosty Morning Cowl" af min BFL/Silke-indfarvning fra forrige indlæg, men så var det at jeg kørte forbi min veninde for at aflevere angora-kraven, og ikke kunne lade være med at begramse hendes lille flok angorakaniner. Heriblandt en muligvis-madagaskarfarvet kaninunge (den er madargaskarfarvet udenpå, men pelsen er besynderligt stribet på langs....forestil dig lige at spinde det.....mmmm), som jeg har været voldsomt forelsket i lige siden jeg så den første gang, da den var en uges tid gammel.
Jeg burde virkelig vide bedre end at traske lige ind i sådan et kuld fuldstændigt uimodståelige langpelsede angorakaninunger, især så tæt på den dag hvor de er lige til at tage med hjem.
Jeg tænker på hvor hyggeligt det er at gøre kaninbur rent og fodre og skifte vand en mulliard gange om dagen i frostvejr, og efter at have stået lidt med sådan en uld-fidus på armen, virker det slet ikke spor slemt....

Let omtåget tog jeg hjem og kartede noget angora sammen med en lillesmule bordeaux BFL og lidt "fake cashmere", som jeg engang købte for at se hvad det var. Det gav en smuk lilla nuance efter et par gange i kartemaskinen, hvorpå jeg kom i tanker om noget angelina/akryl jeg havde et sted i bunden af en skattekiste (også et "hvordan mon det er"-indkøb) og så røg der også lige en lille tot af det med og angelina'en gav fibrene de fineste små gnister.

Så spandt jeg fibrene. Jeg udforsker stadig long-draw teknikken og de bløde fibre fra angoraen blandet med de lange syntetiske og BFL fibre er ret gode at øve sig på, så før jeg gik i seng var det blevet til et ultra-blødt fed garnDer er små blink og gnister fra angelina'en i garnet, som ikke rigtigt ses på billedet.
Trods al plastikken er garnet uendeligt blødt og jeg tror min næste "Frosty Morning Cowl" skal strikkes af dette.

Og så omsider noget der ligner en afslutning på sagaen om min brækkede arm:
Omsider er knoglen helet helt (efter urimelige mængder kalktabeletter, det manglede knagme bare!!) og jeg har trænet håndleddet godtnok op til, at det virker nogenlunde normalt, mangler bare at få lidt kræfter tilbage, så er jeg så god som ny.
Til min forundring har hverken håndkirug eller ergoterapeut sat små stjerneklistermærker ind i min journal, men jeg har været tapper og dygtig og er nu omsider frigivet fra både uendelige kontrol-konsultationer på Hørsholm Hospital og ligeså lange genoptræningssessioner i Hillerød.
Konklusionen er, at det tager små fire måneder at komme sig over sådan et fejltrin på trappe. Så ved jeg det.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Håber din arm bliver totalt som ny!
Jeg er også Fys, men hvad får man stjerne klistermærker i journalen for i Danmark?

Dit garn ser MEGET lækker ud!! Pas på folk ikke gramser på Dig , når Du har det på i strikket stand ;oD. . . . KH Hanne, CH

Annie sagde ...

Hej Hanne, strengt taget er det der med klistermærker i journalen vist ikke noget det danske sygehusvæsen gør, men man BURDE! =D
Jeg synes forløbet har været frygteligt langt, og jeg er meget glad for at det ser ud til at få en ende, og endda en god en.

Anonym sagde ...

Fortsæt endelig jeg skal nok komme ind og kigge hver dag, sådan som du bare sprøjter det ud, du får det til at lyde som om det lige er en halv times arbejde, men vi ved bedre. Du har ret jeg fortætter med det røde/orange det er blevet så vellykket men det er plejer det når det er fra Karin H.
Kh Charlotte

Susanne sagde ...

Sikke noget lækkert garn:0)

Lyder meget spændende, m.h.t. angorakanin....angorakaniner;0)
Bare vent, pludselig er du fortabt; de er ikke til at modstå.

K.H.
Susanne

Annie sagde ...

Godt Charlotte, det er med at holde takten når man først er kommet i gang. Har du fundet ud af hvad garnet skal blive til, når du engang får tid til at strikke det?

Susanne, heldigvis vil min veninde beholde den her alleryndigste kanin, så den forsvinder ikke nogen steder hen. Heller ikke hjem til mig, tror jeg, men der kommer jo nok flere angoraunger at begære...