fredag den 28. november 2008

Sidst på måneden...

Arj, jeg er heldigvis ikke løbet tør for gode fibre, men jeg får med jævne mellemrum fikse idéer, og forleden slog jeg to af dem til een vældigt sær een af slagsen.

Mit kontor producerer en moderat mængde makulerede papirstrimler, og i to år har jeg kigget eftertænksomt på de store poser strimler og filosoferet over, om man dog ikke kunne foretage sig noget fornuftigt med de strimler. Og dét fandt jeg svar på samtidig med at jeg til min forundring opdagede at jeg absolut måtte prøve at spinde papir.

Da mand og børn så måbende og hovedrystende til, forsøgte jeg at se ud som om der ikke var noget sært i at spinde papirsstrimler og at det var et rent tilfælde at jeg ikke altid havde gjort dét, og der kan faktisk sagtens komme en slags strikbart garn ud af det.
Der skal lige arbejdes lidt videre med teknikken, for papiret knækker let når det bliver overspundet. Desuden skal jeg lige tænke over hvad man kan strikke af avis/papirgarn. Datter forestillede sig grinende hvordan vanter og hat ville klare sig i en god sneboldkamp, og jeg kan godt se, at papirgarn har temmeligt begrænsede anvendelsesmuligheder.

Sidst på måneden betyder også næsten-december, den dejligste måned for små nisser, hygge-hængetræer og pebernødde-tosser. Mine søde børn har meget længe fablet om og glædet sig til årets pakkekalender, der gør alle decembermorgener til en lille fest, så i går aftes pakkede jeg 48 gaver ind og hang dem op der hvor de hører til, så der bredte sig en mild, lykkelig og forventningsfuld decemberstemning da børnene stod op og tog deres kalendere i øjensyn.
(Pakkekalender-dekorationen så meget hyggeligere ud uden blitz)

KUN øjensyn, der er forbud mod så meget som at nærme sig pakkerne, og det er eet af de få forbud der aldrig er blevet gjort til genstand for forhandling eller diskussion, måske fordi de små oprørere har kategoriseret reglen som tradition, og traditioner er noget de (og de fleste andre børn jeg kender) holder meget af og håndhæver strengt.
Kan man mon på nogen måde sælge dem tv-tid og slik-lørdage som en tradition?

2 kommentarer:

Madame sagde ...

Hvor har du været flittig med 48 pakker - dine børn er rigtig heldige! Og sikke en sjov tanke, at man kan spinde papirstrimler. Jeg håber vi får lov at se, hvad du strikker af 'garnet':o)

Lark sagde ...

Spændende idé med at spinde papir. "Garnet" kan måske bruges til at lave kurve eller bordskånere? Og det færdige arbejde kan lakeres for at give lidt bedre holdbarhed.