onsdag den 13. august 2008

Farvel sommerferie

Åh, velsignede, skønne sommerferie og gode liv, hvor man kan holde hele seks uger næsten helt fri fra arbejde!

I løbet af kort tid gik jeg mentalt offline, men nu er jeg klar igen, med et langt opdateringsindlæg!

Først og fremmest - for lige at samle op hvor jeg slap med mini-hexen - så er den nu testet på barn og på mor, der synes den var så fin at hun insisterede på at trække den på modellen, selvom vesten er strikket af uldgarn og det var en af årets varmeste dage.
Jeg har også taget et par billeder, men de blev lidt mørke, og jeg skal lige spørge prinsessens mor om jeg må flashe billeder af det kønne tøsebarn her på siden. Men fin, dét var den, og jeg er også igang med en vest mere.

Dén har jeg glemt at tage billeder af, men den er strikket af garn jeg har spundet af fibre jeg har købt hos PMWoolcraft i England (og det var før jeg så at Karin havde sat denneher til salg, for dét er en sikker farveholdning-vinder hos mig!).
Hos PMWoolcraft købte jeg også angora i spindebånd, primært fordi jeg ikke kunne forestille mig hvordan sådan noget fungerede, men det gør det, og jeg glæder mig til at spinde det. Angora er nok altid svært at håndtere for amatører som jeg, men i sådan et bånd svæver fibrene i det mindste ikke omkring, og jeg kan undgå det der flaskerenser-strit, som jeg regelmæssigt bakser med, når jeg spinder "rå" angora. Jeg fandt også silke i en lidt anderledes version end de tops jeg ellers kender, nemlig i "loosely brick-form" tror jeg der står på siden. Det viste sig at være en fedt, bredt bånd med silkefibre med en glans jeg aldrig har set før. Og fibrene virker helt utroligt lange, så den lille prøve-spinding jeg har lavet, blev en super-fin tråd. Jeg spinder ikke så tit silke, men også min mor, der kender mere til den fiber end jeg gør, synes også den er rigtigt god. Desværre synes jeg den lugter gennemtrængende insekt-agtigt, som silke af og til gør, lidt luftning har hjulpet meget og jeg satser på at vask kan tage resten.

Udover mine hex-projekter har jeg strikket en bunke djævlehuer, fordi det er et lille, overkommeligt projekt, der lige passer til køreturen til Jylland. Og da en veninde afventer sine tvillingers ankomst i nær fremtid, skulle jeg jo bruge et par stykker. Og da jeg først var kommet i gang, kunne jeg ikke rigtigt holde op igen, så jeg har 5 - 6 stykker til barselsgavehylden - og heldigvis for det, for der kommer flere babyer i min omgangskreds snart.

I sommerferien besøgte vi mine forældre, og en sen eftermiddag forklarede jeg søn og nevø om dengang jeg var lille, hvor min far havde fortalt mig om dengang han var tryllekunstner. Det var ikke noget jeg skulle snakke med mor om, sagde han, for hun brød sig ikke rigtigt om at han snakkede om det. Og voksede jeg op med en klippefast tro på, at min far kunne være blevet en stor tryllekunstner, hvis ikke det var fordi han var dumpet i "Den Flyvende Dame".

Søn og nevø sprang glade til, da eks-tryllekunstneren tilbød at demonstrere "Flyvende Barnebarn", der desværre ikke helt lykkedes, selvom søn bestemt mente at kunne mærke at han havde fløjet en lille smule da det var hans tur.


Og så har vi også været på Bakken :På stranden:


Ude at sejle:Og Michael har nøje planlagt et benhårdt program for søndagen tvkiggeri:


Det har været de helt rigtige offline-sommerferiesysler for os.
4 kommentarer:

Madame sagde ...

Hvor lyder det skønt med 6 ugers sommerferie med afkobling og familiehygge. Jeg kunne snildt have taget 3 uger mere end mine sølle 3 uger. Og hvor er du dygtig med strikkepindene, Annie - jeg ville ønske, jeg kunne tage mig sammen til bare at prøve en enkelt lille hue :-)

Annie sagde ...

Nogengange rammer held, forberedelse og sindstilstand hinanden og SÅ kan man tage sig sammen til at strikke hvad som helst, Madame :o)

Madame sagde ...

Måtte denne sindstilstand indfinde sig snart - du er i hvert fald en stor inspiration :0)

Annie sagde ...

Jeg er ikke sikker på egne pædagogiske evner - jeg tør knap forsøge at lære 10årig, temperamentsfuld datter at strikke - men jeg vil gerne flashe lækkert, håndspundet garnlager for dig så du kan lade dig friste af gode materialer ihvertfald.