onsdag den 26. januar 2011

Rygradsstyrketræning

Forleden dumpede jeg ved et uheld eller skæbnens tilskikkelse forbi hos Klidmosters blog netop som hun beskrev hvad løsningen på akut kagetrang var.
Pokkers.
Det eneste der redder mig fra kage-amok på sene aftener er at sørge for ikke at have noget kage, men efter at have læst Klidmosters indlæg har jeg nu altid potentielt friskbagt kage i huset. Det kræver rygrad at afstå fra kage hver dag, for opskriften er helt vildt god og kan varieres i det uendelige.
Det tager kun fem minutter og nu vil jeg rive så mange som muligt med i faldet, ved at videregive opskriften her i en "frit efter...." udgave:

Find en lille skål på 4-500ml.
Hak en lille "Toms Guldbarre" hvid chokolade med knas. Eller noget andet chokolade, mørk chokolade smager også godt, men den hvide tager foreløbig prisen som den bedste i denne forbindelse.
Put chokoladen i skålen sammen med:
4 spsk Moscovado sukker (fåes i Kvickly og den størrelse supermarkeder)
3 spsk mel
½ teskefuld bagepulver
2 spsk rapsolie (eller smeltet smør)
3 spsk mælk
1 æg

Pisk tingene sammen og put i mikrobølgeovnen for fuld styrke i 3-4 minutter (4 minutter virker hos os).
Vend kagen ud på en tallerken, vent 2 minutter (hvis du kan) og enjoy.Kagen blir kedelig når den blir kold, men den er genial og lækkert svampet som nybagt og det er først for nylig jeg har oplevet en rest kage der nåede at blive kold, og dette skete kun fordi jeg tvang datter og veninde-finke til at gemme et stykke til søn, der stadig var i skole da der blev bagt.

1 kommentar:

Klidmoster sagde ...

Hæ hæ, det handler bare om at få den indenbords før den bliver kedelig ;-)