fredag den 7. januar 2011

Silkehankies

Jeg strikker silkehankies!

Nej, jeg spinder dem ikke først, trækker dem bare ud i det der "for-garn" som før man spinder, og så strikker jeg af dét:


Jeg er startet på en baby-hue og silkehankies på denne måde giver et helt ustyrligt blødt garn, så selvom jeg kun lige er startet tegner det rigtigt godt. Og blødt og blankt.
Farverne har jeg fået Karin til at plukke ud af sit hankie-lager for mig.
Men netop som jeg var kommet godt ind i rytmen og havde fået styr på det ellers lidt besværlige og løbske silke, så startede den der "Jordens Søjler" i fjernsynet, og dén skulle jeg absolut se, efter at have læst bogen med stor begejstring et par gange. Og man kan sige meget godt om både babyhuer og silke-hankie-garn, men det egner sig aldeles ikke til tv-strik.
Det gør Topstykket heldigvis i udpræget grad.
Jeg har aldrig strikket noget så stort på så små pinde, så jeg er en smule skræmt, men det går fremad med museskridt og jeg synes det er et dejligt og meditativt stykke striksag. Jeg er nået lige ned under ærmerne og synes det ser lovende ud. Måske en smule "åbent", selvom jeg er gået ½ pindestørrelse ned, men måske retter det sig eller måske betyder det ikke noget når jeg er færdig.
Må lige tjekke de kommende dages tv-program og planlægge noget strikkeegnet fjernsyn til mit topstykke-meditation.

1 kommentar:

Susses spindehjørne sagde ...

Super måde at lave silkegarn på. Tak for ideen, som jeg nok skal få efterprøvet ved lejlighed.